Stay up to date

Blog 

Welke interieurstijl bij jou past, welke stijlen je goed kunt combineren en alles over bijzonder design vind je in dit blog. 

Ontdek je Eigen Interieurstijl: Een Gids 

Het ontdekken van je eigen interieurstijl is een leuke & spannende reis. Of je nu net begint met het inrichten van je huis of een make-over wilt geven aan een bestaande ruimte, het vinden van een stijl die bij je persoonlijkheid en levensstijl past, is van cruciaal belang. Hier is een gids om je te helpen je eigen unieke interieurstijl te ontdekken en je huis om te toveren tot een weerspiegeling van wie je bent.

De toegevoegde waarde van een interieurontwerper

Het selecteren van de juiste interieurontwerper is een essentiële stap in het omzetten van jouw ruimte in een tijdloos en stijlvol ontwerp die jouw persoonlijke smaak reflecteert. Het inhuren van OH Studio bij jouw nieuwbouw of verbouw project vraagt om een bepaalde investering maar is deze zeker waard, en wel hierom: 

Hoe combineer je verschillende interieurstijlen?

Het combineren van verschillende woonstijlen kan leiden tot boeiende en unieke interieurs. Hoewel sommige stijlen heel contrastrijk lijken, kunnen ze verrassend goed samengaan als ze met zorg en overweging worden gecombineerd. Hier zijn enkele voorbeelden van woonstijlen die goed kunnen worden gecombineerd:


Hoe creer je een eclectisch interieur?

Het creëren van een eclectisch interieur is een geweldige manier om je persoonlijkheid en unieke stijl te laten schijnen in je huis. Het mixen en matchen van verschillende stijlen, kleuren en texturen kan een boeiend en dynamisch interieur opleveren dat echt jouw eigen is.  In dit artikel geven we je enkele tips om je op weg te helpen

Authenticiteit in Interieur: jouw persoonlijkheid in elke kamer

Bij OH Studio begrijpen we dat een prachtig ontworpen interieur meer is dan alleen een verzameling meubels, kleuren en decor. Het is een ruimte die een verhaal vertelt, jouw verhaal.  In dit artikel gaan we dieper in op het belang van het toevoegen van je persoonlijkheid aan je interieur en waarom authenticiteit de nieuwste trend is in de wereld van design.

De kunst van het kiezen: vintage design

Vintage design is een geweldige manier om een uniek tintje aan je interieur te geven. Het brengt karakter en geschiedenis in je ruimte, en kan een prachtige aanvulling zijn op moderne inrichtingen. Echter, het kopen van vintage design vereist aandacht voor detail en een goed oog. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden...

STYLE MASH-UP: SCANDI MEETS BOHO

Het combineren van de Scandinavische en Bohemian designstijl in een eclectisch interieur kan een interessant resultaat opleveren. In dit artikel enkele stappen om dit te bereiken bij jou thuis. 

1000 chairs: Mijn Liefde voor Design Stoelen

Stel je een wereld voor waarin je stoelen niet alleen als praktische voorwerpen ziet, maar als echte kunstwerken. Het is namelijk niet alleen de - meestal comfortabele - zitervaring die me aantrekt, maar ook de verhalen achter deze meubelstukken, de mensen die ze ontworpen hebben en hun impact op de wereld van design. 

De Up Chair: Design en icoon van vrouwelijke empowerment

Een stoel die niet alleen een zitplek biedt, maar ook een krachtig statement maakt over de samenleving. Dat is precies wat de "Up Chair," ook bekend als de "Up5 & Up6" of "Donna" stoel, doet. Dit opvallende meubelstuk, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Gaetano Pesce in 1969, is een meesterwerk van zowel design als symboliek.

1000 CHAIRS: DE GISPEN 1401 KRIJGT EEN NIEUW JASJE

De Gispen 1401 stoel heeft een hedendaagse upgrade gekregen. Ontwerpster Mina Abouzahra (43) heeft de stoel een opvallend nieuw uiterlijk gegeven. 

DE ELDA STOEL VAN JOE COLOMBO

In de wereld van meubelontwerp zijn er maar weinig stoelen die zo'n krachtig statement maken als de Elda stoel, gecreëerd door de Italiaanse ontwerper Joe Colombo. Met zijn opvallende vorm en buitengewone comfort is deze stoel een meesterwerk dat zowel je zintuigen prikkelt als je interieur verfraait. Laten we eens duiken in de bijzondere kenmerken van deze tijdloze klassieker.

DE REVOLUTIONAIRE PANTON STOEL

In deze editie van 1000 chairs duiken we in de wereld van de Panton stoel, een meesterwerk ontworpen door de visionaire Deense ontwerper Verner Panton.


Label's Hidde: een verhaal van design en vakmanschap

Gerard van den Berg, geboren als zoon van een meubelmaker, werd al op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van designmeubelen...

Jaren 70: de Space Age swivel chair

De Space Age-periode in design strekte zich uit van de late jaren 1950 tot de vroege jaren 1970 en werd gekenmerkt door futuristische en experimentele ontwerpen die werden beïnvloed door de opwinding rond ruimteverkenning en technologische vooruitgang. In deze periode ontstonden stoelen met kenmerkende eigenschappen…

DE DUDET CHAIR

De Dudet stoel weerspiegelt Urquiola’s kenmerkende stijl, waarin ze traditionele materialen en ambachten combineert met moderne technologie. En dat is natuurlijk wat we bij OH Studio ook graag doen: het maken van een frisse combinatie tussen iconische meubelstukken uit het verleden en hedendaagse trends zodat er een rustig maar spannend geheel ontstaat. Het werk van Urquiola is hierbij een grote inspiratiebron.

7 manieren om de Tulip table te stylen in verschillende looks

De Tulip Table is zo'n iconisch eigentijds meubelstuk dat allerlei replica's en upgrades heeft geïnspireerd. Ontworpen door Eero Saarinen in 1957, is het nu een tijdloos stuk dat goed past bij verschillende interieurstijlen. Laten we eens kijken hoe deze trendy tafel past bij diverse looks!